Natuursteen

In alle soorten en maten

Assortiment - Natuursteen

Overal ter wereld wordt natuursteen uit de grond gehaald. Er zijn duizenden soorten natuursteen te koop in talloze tinten en schakeringen. Onder andere Hardsteen uit België, China en India, Perlato uit Italië, Mustang uit Brazilië en Rosalia uit Turkije. Natuursteen, een natuurproduct, ontstaat na een proces van miljoenen jaren. Het wordt sinds de tijd van Egyptenaren, de oude Grieken en Romeinen toegepast in interieur en exterieur.

Vanuit de steengroeven worden enorme brokken steen gehaald die vervolgens in platen van 4 tot 5 m¹ breed worden gezaagd. Via groothandelaren vinden de gezaagde platen hun weg naar bewerkingsbedrijven. Vervolgens worden de platen geselecteerd die voor verdere verwerking in aanmerking komen. De geselecteerde plaat wordt op maat gezaagd en naar voorkeur gepolijst, gezoet of op een andere manier afgewerkt.

De eigenschappen van natuursteen, zowel positief als negatief, zijn door de natuur bepaald en zijn nauwelijks te beïnvloeden door mensen. Daarom is het belangrijk om met deze eigenschappen rekening te houden bij de keuze van uw natuursteen.

❗ 𝗕𝗘𝗟𝗔𝗡𝗚𝗥𝗜𝗝𝗞 ❗

Met hemelvaart en 1e pinksterdag zijn we gesloten!