Leveling
systemen

Van a tot z

Assortiment - Levelingsystemen

Wanneer u op zoek gaat naar (informatie over) een nieuwe tegelvloer heeft u de term Tegel leveling systeem waarschijnlijk al een aantal malen voorbij horen komen. Een tegel leveling systeem zorgt ervoor dat alle tegels perfect vlak ten opzichte van elkaar zijn verwerkt.

Een tegel leveling systeem werkt op de volgende manier. Bij het verwerken van tegels plaatst men onder twee tegels onderling een voetstuk. Dit voetstuk steekt boven de twee tegels uit. Tussen dit voetstuk en de tegels wordt een wig geschoven. Deze wig wordt strak geknepen met de tegel leveling systeem tang. Doordat de wig strak op de tegels wordt geknepen worden de tegels perfect vlak ten opzichte van elkaar gepositioneerd. Nadat de tegellijm of het cement uit is gehard kunnen de voetstukken en de wiggen los worden getrapt met de neus van je schoen. Het voetstuk breekt los en er is niets meer te zien van het systeem. Zo krijg je een perfect vlakke tegelvloer door middel van het tegel leveling systeem.

Een leveling systeem is geschikt voor allerlei soorten tegels: tegels voor binnen of buiten, grote en/of kleine tegels. Ook hout-look- en gerectificeerde tegels kunnen met leveling systemen waterpas worden gelegd.